Besiktning 2004-04-27

Utgångsläge

Eftersom bilen är klassad som veteranbil (över 30 år) så är det besiktning vart annat år som gäller. Nu var det dags för min första besiktning av bilen och nu skulle jag få veta hur pass dåligt eller bra skick det var på grejerna.


 

NERVÖS?

Klart att jag var nervös... man vet ju aldrig vad de kan få för sig att anmärka på. Och visst tyckte herr besiktningsman att bilen var fin. Så fin att han ville se den igen inom 30 dagar. Totalt fem anmärkningar som jag tror/hoppas att de inte är allt för allvarliga:

 

1. STRÅLKASTARLJUS BÅDA SIDOR, LJUSBILD FELAKTIG

Rostiga reflektorer... Det är bara att hålla med om att de är helt slut. Jag skulle förmodligen få ett bättre ljus om jag lade en ficklampa på instrumentbrädan och lyste ut genom vindrutan. Det visade sig att Porsche Sverige endast sålde kompletta lyktor till det facila priset av 2.750:- / st. Jag vände mig i stället till Mittelmotor i Tyskland där jag köpte lösa reflektorer för 49€ / st. Fyllde i webformuläret på Tisdagen, faxade in orderbekräftelse Onsdag och leverans Fredag. Snabbt och bra!

 

2. PARKERINGSBROMS BROMSVERKAN, VÄNSTER UR FUNKTION

Det visade sig att handbromsen bara tog på höger hjul... hoppsan. Efter en del mekande och smörjande så fick jag till denna.

 

3. BROMSSLANG FRAM, TVÄRGÅENDE, FASTSÄTTNING BRISTFÄLLIG

Det visade sig att den som byggt om bilen föredragit att dra slang istället för att bocka rör till de främre bromsarna. Dessa hängde lite mer än vad Herr Besiktningsman kunde acceptera, men lite buntband, uppfinningsrikedom m.m. löste denna ganska enkelt.

 

4. BROMSSLANG FRAM, VÄNSTER, FASTSÄTTNING BRISTFÄLLIG

Se punkt 3...

 

5. BROMSSLANG FRAM, HÖGER, FASTSÄTTNING BRISTFÄLLIG

Se punkt 3...