Byte av stolar

Utgångsläge

De stolar som satt i bilen när jag köpte den är säkert mycket bra för en som är intresserad av hård körning på bana. Det var ett par skalstolar från Sabelt med 4-punktsbälten som satt fastskruvade i hatthyllan. Personligen är jag mer av en glidare så dessa måste bytas.

Vid köpet ingick två stolar som skulle vara original, men så var inte fallet. Jag gissar att de härstammar från någon -80 tals Porsche men jag är inte säker. Dessa stolar var i ett bedrövligt skick och rejält skitiga när jag fick dem. Eftersom sambon Marielle är utbildad skinnsömerska så blev detta ett projekt för henne.

 

DE GAMLA STOLARNA

Racingstolarna åkte ur tillsammans med 4-punktsbältena. Pengarna spenderades på Top'n Trim shop i Helsingborg på en hel hud med svart skinn samt några meter med matchande vinyl.

 

ANDRA STOLAR

De medföljande 80-talsstolarna monterades ned i minsta beståndsdel. Underredena blästrades innan de lackades blanksvarta. Alla plastdelar och virar rengjordes och smordes upp så att de blev som nya.

 

Marielle använde sedan den gamla klädseln och ritade nya mönster att använda som mallar vid tillverkningen av den nya klädseln.

 

De fula 4-punktsbältena ersattes av bättre begagnade säkerhetsbälten som jag hittade i en gammal VW Golf på skroten. Originalbältena passar inte eftersom de sitter fästa i stolen och dessa inte passar på mina stolar.

 

För att montera stolarna i bilen använde jag underredena till racingstolarna tillsammans med ett par plattjärn som fick fungera som adaptrar.

 

RESULTATET

Lysande. Det finns ingen bättre beskrivning. Jag är supernöjd med de nya stolarna även om de inte är 100% korrekt för en -72a.