Komplettera inredning

Utgångsläge

När jag köpte denna bil så var det allmänna intrycket helt ok. Det vill säga fram tills dess att man satte sig i den. I princip all inredning var i dåligt eller till och med mycket dåligt skick. Efter att ha surfat runt lite på nätet kunde jag snabbt konstatera att grejer till inredningen är extremt dyrt. En del grejer kommer därför att lämnas orört tills vidare medans andra löses på något fiffigt vis.

 

DÖRRSIDOR

De hemmagjorda dörrsidor som satt i bilen lämnade mycket övrigt att önska. De var inte kompletta och tiden tillsammans med fukt gjorde att de såg bedrövliga ut. Tyvärr fanns det inte mycket att rädda så det var till att starta från scratch...
Genom kontakter med en god vän så lyckades jag få tag på 3mm tjocka plastskivor som passade perfekt som stomme. Efter en hel del mätande, borrande, sågande och slipande så hade jag nu två grundstommar. Dessa kläddes med vinyl som jag köpt i samband med omklädsel av stolarna. Eftersom plast inte lämpar sig för häftapparat så limmades vinylen på plats. De nya dörrsidorna fästes med s.k. "Christmas Trees" från någon amerikanare från -50 talet. Efter en del putsande så såg de befintliga armstöden och fönstervevarna helt ok ut och dessa monterades på plats. De gamla dörrisdorna hade hål utskurna för högtalare, och även om detta inte är original så gjordes hål även i de nya.
Tyvärr så saknas de kartfickor som ska sitta längst ner på dörrarna. Dessa är i original gjorda i ett kartongliknande material och därför i princip omöjliga att få tag i begagnade. Det billigaste jag sett för nya är €389 / styck vilket betyder - Inga kartfickor i min bil

Den list, eller armstöd som ska sitta över dörrsidan på förarsidan var i uselt skick köpte jag en bättre begagnad från Hirchbergs Autoservice.

 

DIVERSE ELPROBLEM

Instrumentbelysningen till samtliga instrument var stendöd. Lyckades hitta ett bra elschema på nätet och började mäta, dra och koppla om. Det var mycket som var rejält felkopplat. Men nu fungerar den.

 

Dags att kika på nästa del... Den ack så viktiga belysningen till handsfacket (!). Lampan ska ha tre kablar anslutna: Spänning, Konstant jord samt jord från strömbrytaren. En saknades... Lyckades till slut hitta kabeln med jord från strömbrytaren ihopkopplad med jordkabeln till bagagerumsbelysningen. Så nu funkar den...

 

Nästa steg i slingan är innebelysning. Den saknades tyvärr helt och kvar fanns bara ett fult hål i targabågen. Fick tag på en begagnad från Nioelva Auto för ett par hundra (tack Stefan). Tillsammans med två nya dörrbrytare inkl. "gummihattar" från Hirchbergs Autoservice så fixades innerbelysningen utan några större problem.

 

HATTHYLLA

Hatthyllan på -911 är inte fullt så simpel som man kan tro... Den gamla var fullständigt slut. Solljuset hade gjort att den blivit så vind att jag mätte upp en höjdskillnad på 8cm när jag la den på ett bord. Samma sak här som med dörrsidorna... inte mycket att rädda med andra ord.

I Förrådet hittade jag två st 3mm masonitskivor som tidigare varit bakstycke på en bokhylla. Dessa sågades till och kläddes med diskställsunderlägg! Jag hittade inte 5mm skumgummi, men däremot diskställsunderlägg i rätt material och rätt dimensioner. Detta kläddes med samma vinyl som använts till dörrsidor och stolar. Tyvärr blev passformen inte 100% men klart bättre än tidigare. I samband med att jag gjorde ny hatthylla och skivan bakom baksätets ryggstöd så klädde jag också om armstöden till baksätet. Ryggstöd och sittdynorna var i riktigt bra skick så dessa rör jag inte.

 

SMÅTT OCH GOTT

Köpte två nya låsknoppar av Stefan på Nioelva Auto för en hundring. Ingen livsnödvändighet kanske, men det ser prydligare ut än innan.

 

Köpte ett bättre begagnat gallerskydd som ska sitta över växelföraren på golvet framför baksätet. Ingen större investering.

 

Fick tag på en ny innerbackspegel som klistrats fast på vindrutan.

 

SLUTLIGEN

Till sist kan man bara konstatera att det faktiskt är väldigt tacksamt att hålla på med inredningen. För relativt lite pengar kan man göra stor skillnad. Men eftersträvar man original till 100% så ska man nog utrusta sig med djupa fickor...