Locka fram kromet

Utgångsläge

Föregående ägare har uppenbarligen inte uppskattat allt det vackra krom som levererades på de tidiga 911:orma. Handtag, fönsterlister och targabåge var istället lackade i en mattsvart nyans. Detta kändes som ett lämpligt projekt att börja med eftersom det innefattade en hel del tid, men inte särskilt mycket pengar.

 

VENTILATIONSRUTOR

Efter att jag petat en del bakom den svarta lacken på ventilationsrutorna så upptäckte jag att kromet på många ställen var i mycket bra skick vilket fick till följd att den svarta färgen inte fäst särskilt väl. (tack och lov!). Med ett vasst rakblad, en hel del Autosol och massor av tålamod så har jag snart fått bort färgen där.

 

DÖRRHANDTAG

Lyckligtvis hade den förra ägaren sparat de gamla handtagen till dörrarna. Efter en hel del gnid med putstrasan lyckades jag få dem något sånär presentabla. Min enkla åsikt är hellre halvdåligt krom än svart färg. Jag vet att alla inte håller med men...

 

TARGABÅGEN

Med hjälp av Beckers färgborttagningsmedel, vassa rakblad och en hel massa tålamod så har nu den svarta targabågen visat sitt rätta jag. Visst fanns det en del mindre repor under färgen, men helhetsintrycket är ändå att bilen ser bra mycket stilrenare ut än tidigare. Jag passade även på att ta bort dekalerna med texten "Targa" och lackade dem mattsvarta.

 

FÖNSTERLISTER

Listen runt vindrutan är inte lackerad mattsvart utan blanksvart. Färgen verkar sitta som berget så jag lär inte komma någon vart med ovanstående metoder. Det lutar åt att byta list....

 

När det gäller listen runt bakrutan är jag lite förvirrad. Den är kromad som den ska (men repig). Men av någon anledning försvinner den in under gummilisten och det ser helt enkelt inte riktigt rätt ut. Någon som vet hur det borde vara är välkommen att höra av sig.

 

STRÅLKASTARE

Listerna runt strålkastarna har lyckligtvis lämnats orörda så de blänker så fint så....